Someone busier than you is running right now...

Ni anar inte hur mycket det citatet hjälper mig att få ändan ur vagnen och faktiskt träna de dagar det känns motigt. Det citatet tar död på alla dåliga argument för att inte träna, som ork, tid, lust, väder, tvprogram etc etc... MEN, är man sjuk eller skadad ska man ta det lugnt. Ofta känner man sin egen kropp bäst.

Jag fick iaf ihop dryga 8 km löpning i solskenet idag, medan övriga familjen körde ett skridskopass. Nacken känns rätt bra. Lite stel, men helt okej.

J I P P I ! ! !


Nyårsglam

Har precis börjat preppa för morgondagens nyårsfirande som går av stapeln på en av flyglarna till Husby Säteri. Inte lika flashigt som det låter, det blir vår familj och sen värdparet, som alltså bor i en av flyglarna. Men spa-badet har vi tillgång till och miljön för ett nyårsfirande är perfekt.

Hur som helst, jag tycker att röda naglar kan göra vilken outfit som helst. Men inte vilken röd färg som helst. Väljer man fel så känns det bara tantigt. Men idag tycker jag att jag sprang på den perfekta röda färgen om man vill undvika dracula-/tantkänsla, MAVALA PARIS. En lite ljusare röd som drar åt korall och känns fräsch och "lagom". Fick inte till ngn snygg bild utan lånade en istället. Det övre lacket är i färgen "Paris". 



Bild lånad från handbag.com


Uppdatera outfiten, del II

Mina guldiga Reebok Hexride har hängt med ett tag i gymmet. Så dags för ett par nya. Har hittat dessa fina och under januari blir det nog ett köp. Men vill ändå avvakta tills fler nyheter landat i butikerna.


Uppdatera outfiten

Känner ett starkt sug att uppdatera träningsgarderoben ordentligt. Den gröna löpartröjan från SOC i förra inlägget köpte jag igår. Den har funnits i lila och rosa också och är verkligen superskön, men nu fanns bara den gröna kvar. På rea också, 99:-. Vårnyheterna landar ju i butikerna nu i dagarna och jag har redan fallit för detta linne. Gillar detaljen med dragkedja där bak. Också SOC:


Morgontrött+träning=piggelin

Ja, det var segt imorse. När resten av familjen låg och snusade och min klocka ringde kl 6. Men samtidigt var jag taggad över att kunna träna igen efter några dagar ofrivillig vila. Det blev 35 min styrka - biceps, triceps, mage och rygg. Vågade inte köra axlar av rädsla för att förvärra min läskiga nackspärr som äntligen börjar ge med sig.



Före: Trött o rufsig
Efter: Nöjd o kaxig (o suddig:))


Skadad

Fick jordens nackspärr efter löprundan (i storm) i förrgår. Smärtan känns från hårfästet i nacken och ner till mellan skulderbladen. Så jag har vilat och vilat och vilat. Och beklagat mig. Idag är det lite bättre. Men jag vilar någon dag till. Tänker mig ett lugnt gympass imorgon och så en löprunda på fredag.
Känns lite surt när jag nu var så peppad att köra stenhårt under ledigheten. Men det tar vi igen någon annan gång.

So long!!!


Julaftonsspring

Det blev inte jättelångt, men ändå. Nu har jag gjort det. Vid åtta stack jag iväg imorse. Blev ungefär 8 km och sen var jag tillbaka lagom till julfrukost med storfamiljen - härligt!

Nu ska vi koka knäck, kolla jul-tv och bara mysa fram till tvåtiden då vårt julfrämmande kommer.

God Jul!!!


Vilodag

Ja, i alla fall rent trängingsmässigt. Nu blir det snart en sväng till köpcentrat för att fixa det sista inför kvällens lilljul. Inga paket dock, sånt är klart :). Kanske hinner med en powerwalk, men om inte så kör jag några plankor - funkar alltid!

Sen ska jag slänga in skinkan i ugnen och göra x antal omgångar knäck. Har världens godaste och enklaste recept:

1 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap

Blanda i microsäker skål med höga kanter och kör i micron 850w ca 8 minuter (gör kulprovet). Blanda i hackad mandel och fördela i knäckformar. Mums!!!


Min träningsfilosofi

Ovetenskaplig, men den funkar för mig!


Med 3 barn, jobb och hus så måste min träningsfilosofi gå ut på att planera och effektivisera. 1,5 timma i gymmet kan aldrig bli effektiv tänker jag. Så jag kör kort och väldigt effektivt. Alltid någon muskel igång. Medan triceps vilar kör jag biceps, när magen vilar kör jag rygg osv. Och jag tar i!!! Inte några halvfjösiga vikter, det är bortkastad tid. Musklen ska ju jobba ordentligt.


Sen kör jag bara fria vikter eller egen kroppsvikt, helt enkelt för att det tvingar kroppen att balansera, stabilisera och aktivera fler muskler. T ex om jag kör biceps/hantlar stående så står jag alltid på ett ben eller på balansplatta. Mycket svårare och tyngre!! Under en halvtimma i den här stilen hinner jag köra rejält slut på biceps, triceps, mage, rygg och axlar. Utan att det tagit särskilt mycket tid i anspråk. Vem har inte en halvtimma liksom?


Konditionsträningen är nästan uteslutande löpning. ”Kompispass” utomhus på  8-12 km i prattempo varvas med tempopass. Tempopassen kör jag mestadels på löpband – tycker det är enklast att ha kontroll på intervaller och fart då. Har liksom enklare att ta ut mig ordenligt på det sättet. Distansen på tempopassen ligger mellan 5 och 8 km. Personbästa utomhus är 20,50 på 5K och 34,40 på 8 km löpband. Men där är jag inte nu...



Lycka är...

...att hitta en bortglömd liten Kexchoklad i skrivbordslådan på jobbet. Att jag är värd det nu!!!


Yes!!!

11.09 km lång blev lunchlöpningen. Prattempo, ca 5,20/km ihop med Hanna och Anna-Karin. Fy sjuttsingens va stark man känner sig nu. Stort smajl =))).

Dan före dan före dopparedan

I övermorgon är det julafton och jag hinner inte riktigt med mentalt. Tursamt nog har jag ändå julstökat det mesta, handlat alla klappar osv. Men jag kan ändå inte fatta att det går så fort. Så fort att vi redan är på väg mot ljusare tider och längre dagar. Igår var ju nämligen vintersolståndet. Idag är min sista arbetsdag innan några lediga dagar och därför ska jag passa på att ta en lunchlöpning med kollegorna A-K och H. Blir najs!

Nu blir det frukost vid datorn, en stor kopp svart te (för mig som inte dricker kaffe är det ett måste på morgonen) och en tallrik mellanfil med solrosfrön, linfrön och blandade nötter. Gomorron!



Lunchträning

Strax på väg in i gymmet för ett tufft arm-mag-ryggpass. Supertaggad. Skitdålig kvalité på bilden, b/c SE Xperia har kass kamera.



The Queen of Planks!

Olga Rönnberg. This is how it's done. Bilden har jag lånat från henne också. Blir inspirerad så fort jag ser den här bilden. Klockan kan liksom inte bli halv tolv snabbt nog. Halv tolv ska jag nämligen ta min träningsväska och powergå 30 meter ifrån min kontorsplats bort till omklädningsrummet, byta om, gå 20 meter till gymdörren och så in. Och köra. Järnet!!! Fasen vad stark jag blir =)


Aldrig för sent

Gårdagens planerade gymbesök blev julklappsshopping istället. Inte bra för mig som BEHÖVER min styrketräning. Har kört i en månad nu och största skillanden jag märker är natten efter ett löppass. För helt plötsligt har jag inte ont i fogarna längre, som jag haft hela nätterna efter varje löppass sedan trean föddes juli 2010. Det måste ju bara vara styrketräningens förtjänst.

Men, va fan, dagen behöver ju inte va bortkastad för att jag skippade lunchträningen tänkte jag och slängde mig ner på vardagsrumsmattan för att pressa en planka eller två. Förvånade mig själv med att göra 5 st plankor a' 45 sekunder. Fast den sista var nog bara 35 sekunder. Å andra sidan hade jag en 1,5-åring på ryggen sista fem sekunderna så det kanske räknas som 45 sekunder rent jobbighetsmässigt? Ja, det säger vi.

Contentan: Man kan alltid göra något!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0